Pillen

Wil je toch snel afvallen of heb je een ernstig overgewicht? Dan kunnen afslankpillen uitkomst bieden. Vooral mensen met obesitas hebben veel baat bij afslankpillen wanneer ze net begonnen zijn met afvallen. Afslankpillen zorgen ervoor dat je snel veel gewicht verliest en dit kan net even de eerste stap zijn om je te motiveren af te vallen tot je ideale gewicht. Afslankpillen zijn echter nooit een oplossing op de langere termijn.

Nadelen van afslankpillen

Afslankpillen zijn met name succesvol op de korte termijn; je valt snel veel af. Wil je er zeker van zijn dat het gewicht niet terug komt, dan moet je ook op je voeding gaan letten en gaan bewegen. Afslankpillen zijn niet geschikt om langere tijd te gebruiken en zonder gezonde voeding en beweging heeft het geen effect op de lange termijn.

Verschillende soorten afslankpillen

Er zijn diverse soorten afslankpillen op de markt. Onderstaand een overzicht van de meest gebruikte:

  • Vet blockers: dit zijn pillen die de vetopname van voeding tegengaan. Vet wordt niet afgebroken en geabsorbeerd, maar wordt direct opgenomen in je ontlasting en zo verwijderd uit je lichaam.
  • Koolhydraten blockers: de opname van koolhydraten wordt geblokkeerd en niet opgenomen in het lichaam.
  • Afslankpillen via de huisarts: deze pillen zijn alleen op recept verkrijgbaar en de huisarts zal je gezondheid en gewichtsverlies monitoren.
  • Eetlustremmers: deze pillen werken op je hersenen en remmen je eetlust af. Door de verhoging van serotonine worden je eetlust en stemming beïnvloedt.

Afslankpillen via internet

Pas op wanneer je afslankpillen via het internet wilt bestellen. Er zijn veel websites die dit soort pillen aanbieden, maar deze pillen zijn niet altijd veilig. Er is een grote kans dat de pillen die aangeboden worden vervalst zijn. Let goed op de volgende kenmerken wanneer je pillen via het internet wilt aanschaffen:

  • Als de site betrouwbaar is staat er vaak een telefoonnummer op, zodat je contact op kunt nemen met de organisatie. Is dit niet het geval? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een site die snel is opgezet om pillen te verkopen.
  • Doet de site Nederlands aan, maar staan er veel spelfouten op de site of klopt de spelling niet? Wees dan op je hoede.
  • Via Google kun je veel informatie vinden over desbetreffende organisatie. Als mensen slechte ervaringen hebben met een bedrijf is dit altijd terug te vinden op het internet. Zorg er dus voor dat je goed onderzoek doet voordat je iets besteld.