Aloe Vera

Aloë Vera is een plant die bekend staat als een geneeskrachtige plant en wordt verwerkt in allerlei producten. Zo wordt Aloë Vera gebruikt bij huidverjonging, als zonnebrandcrème en als eerste hulp bij zonnebrand, het reinigen van je maagdarmstelsel, maar ook als afslankmiddel. In dit artikel zullen we voornamelijk ingaan op wat het sap van Aloë Vera kan doen bij gewichtsverlies.

Eigenschappen van Aloë Vera

Aloë Vera heeft een gunstige uitwerking op het spijsverteringsstelsel en zou daarom effectief kunnen zijn bij het afvallen. Het sap van de Aloë Vera plant wordt verwerkt in een drankje. Aloë Vera zorgt met name voor:

  • Een verbetering van je spijsvertering
  • Een betere opname van voedingsstoffen
  • Een verbeterde energie
  • Reiniging van maag en darmen
  • Ontgiften van het lichaam
  • Verhoging van de stofwisseling
  • Ververbranding
  • Uitscheiding van afvalstoffen

Wanneer de spijsvertering optimaal werkt, zorgt het lichaam voor een betere en efficiëntere opname van de voedingsstoffen. Als de voedingsstoffen goed worden opgenomen en de afvalstoffen goed worden afgescheiden, zal dit een positief effect hebben op je stofwisseling. Wanneer je stofwisseling goed werkt zul je ook sneller vet verbranden. En wanneer je vet verbrandt, val je af.

Spiermassa weegt zwaarder dan vet

Aloë Vera kan dus een prima aanvulling zijn als je af wilt vallen. Vetten worden omgezet in spiermassa en hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verbrandt. Dit zorgt uiteindelijk voor een slanker figuur. Wees echter niet teveel gefocust op de weegschaal. Spieren wegen zwaarder dan vet, dus ook al wordt je slanker, het kan zijn dat dit op de weegschaal niet te zien is. Laat je hierdoor niet misleiden. Het beste kun je eens per week je taille opmeten om te zien of je vorderingen maakt.

Aloë Vera is geen wondermiddel

Aloë Vera kan een prima aanvulling zijn op je dieet als je af wilt vallen. Het geeft je energie, zorgt voor een optimale spijsvertering en heeft een reinigende werking op je maagdarmstelsel. Uiteraard is het wel belangrijk dat je hiernaast ook sport en gezond eet. Als je blijvend af wilt vallen heb je aan Aloë Vera niet genoeg, maar zul je je hele levensstijl moeten veranderen.

Tot slot

Er zijn veel verschillende soorten Aloë Vera op de markt en niet alle soorten hebben dezelfde eigenschappen, omdat Aloë Vera voor uiteenlopende producten gebruikt wordt en verwerkt in zalf, gel en drankjes. Kijk dus goed naar de eigenschappen op de bijsluiter voordat je een product aanschaft.