Beweging

Op de juiste voeding letten is een begin, maar als je echt wilt afvallen is het aan te raden om regelmatig te gaan sporten. Drie tot vier keer in de week sporten, korte sessies met een hoge intensiteit en afwisseling tussen cardio en krachttraining geven het beste resultaat.

Krachttraining

Juist als je op lange termijn wilt afvallen is krachttraining erg belangrijk. Een te grote hoeveelheid vet in je lichaam is wat je te zwaar maakt en waardoor je overgewicht krijgt. Als mensen willen afvallen beginnen ze altijd met cardiotraining, zoals hardlopen, fietsen, roeien of zwemmen. Hoewel dit erg goed is om je conditie op te bouwen en calorieën te verbranden, vergeten mensen vaak dat het ook belangrijk is om spiermassa op te bouwen. Spiermassa bouw je op door het doen van krachttraining.

Spieren opbouwen voor meer vetverbranding

Als je je spieren traint zal je merken dat je vetverbranding in een versnelling komt. Om je spieren op te bouwen heeft je lichaam energie nodig. Je lichaam krijgt deze energie door vet te verbranden. Des te groter de spierkracht, des te meer energie is er nodig. Het fijne van krachttraining is dat je spieren in ruststand ook energie nodig hebben. Dus ook wanneer je ze niet gebruikt zullen ze vet verbranden.

Naast kracht ook cardio

De perfecte training bestaat uit een gedeelte krachttraining en een gedeelte cardiotraining. Naast krachttraining is het niet alleen belangrijk om gezonde voeding tot je te nemen, maar ook is het belangrijk om iets aan cardiotraining te doen. Je vetverbranding zal omhoog schieten als je aan je spieren en aan je conditie werkt.

Waaruit bestaat een goede cardiotraining?

Een cardiotraining kan bijvoorbeeld bestaan uit roeien, hardlopen, zwemmen, fietsen of een combinatie hiervan. Tijdens een cardiotraining is het belangrijk dat je een langere tijd in beweging bent en dat hoeft perse heel intensief te zijn. Je hart en je lichaam moeten constant in beweging blijven, zo bouw je een goede conditie op.

Hoelang moet je sporten voor een blijvend effect?

Wanneer je begint met afvallen door te bewegen is het belangrijk dat je bij een cardiotraining langer dan twintig minuten achter elkaar traint. Pas na twintig minuten komt je vetverbranding op gang. Bij krachttraining gaat het niet zozeer om de duur van de training als wel om de intensiteit. Na een krachttraining zullen je spieren vet blijven verbranden, ook wanneer je niet actief bent. Als je dit op een regelmatige basis volhoudt ga je het effect snel merken en kilo’s afvallen.